• Dansk
  • Norsk
  • Nordisk SelvForsyning

FAQ Hydropresse

 

Ønsker du dig en hydropresse til presning af egen most og saft, så kan du i kapitlet herunder finde mere information om produktet, som er nyttig at kende.

 

Der er to primære årsager til, at hydropresserene vinder frem hos både hobbyfolk og producenter.

  1. Arbejdsindsatsen er væsentligt mindre
  2. Udbyttet er væsentligt højere

 

Hydropressens effektivitet skal ses i sammenhæng med den kværn, du vælger at raspe råvaren med.

Jo finere pulp, jo højere udbytte kan presses af pulpen.

 

Hydropressen kan presse uanset, om den er fyldt 3/4 op med friskplukkede ribs, eller du kun har en spandfuld pulp fra overmodne jordbær, du ønsker at udvinde saft af.

Hydropressen fungerer altså uafhængigt af, hvor meget du har påfyldt i kurven om membranen.

 

Hydropressen kan ikke presse råvarer, der indeholder sten. Kirsebær, blommer, moreller og mirabeller skal altså udstenes, før pulpen påfyldes. Stenene ødelægger membranen.

 

Hydropressen fungerer ved tilkobling til udendørs hane.

Den indvendige membran er fæstnet på en gennemgående tværspindel, som fyldes op med vand, når der tændes, hvilket presser most eller saft fra den findelte frugt / bærpulp inde i kurven.

 

På illustrationen nedenfor kan du se, hvordan membranen ser ud, når den er tømt for vand. Det prikkede område viser hydropressens kurv, hvori den kværnede pulp ilægges.

Når der tændes for vandet udvidder hydroressens membran sig til det maksimale, hvilket driver den mod kurvens ydre cylinder; processen tvinger saften af den råvare, kurven er fyldt op med.

 

 

 

Vandet forbliver i lukket system, og kommer således ikke i kontakt med de findelte frugter, bær eller grøntsager, du ønsker at udvinde saft og / eller most fra.

 

Presserne i vores sortiment har  manometer i skalaen 1-4 bar.

 

 

For hydropressere, der er svingbare for tømning af pulp, lettes hele arbejdsprocessen ganske betragteligt.

Fælles for dem er, at de leveres færdigsamlede som en palleforsendelse.

For hydropressere på tre-ben leveres presserne næsten samlede, alt du skal er at fæstne pressens ben til pressen, når du modtager kassen.

 

Presserne leveres med gratis medfølgende pressepose og stænkdug.

Presseposen forer du kurvens cylinder med indvendigt i pressen, før pulpen ilægges.

Presseposen bøjes ind over pulpen i toppen, før låget fastgøres. Pressedugen skal altså under presseprocessen være inde i pressen, og ikke stikke ud i toppen, det ødelægger presseposen.

 

Stænkdugen trækker du over pressens udvendige kurv, lige før der tændes for vandet og presningen skal starte, posen hindrer stænk fra pressen under selve presningen.

 

Med en hydropresse er du sikret helt op til 75 % udbytte. Dette skal sammenlignes med et estimeret udbytte i området 50-60 % på de klassiske kurvepressere, du også finder i vores sortiment.

 

Har du spørgsmål til processen, produktet eller andet, er du meget velkommen til at kontakte os for yderligere information.