• Dansk
 • Norsk
 • Nordisk SelvForsyning

Hydropresse FAQ

Hydropresse

Ønsker du en hydropresse til presning af egen most og saft, kan du herunder finde mere information om produktet, som er nyttig at kende.

 

Hydropresse, Nordisk SelvForsyning

 

Hvis målet med indkøb af hydropresse for dig bl.a. er, at anvende din hydropresse til fremstilling af mousserende vin på druer eller æbler, er der en væsentlig detalje, du skal kende, når du skal udvælge hvilken hydropresse, du ønsker at investere i.

For at opnå et kvalitetsprodukt for en mousserende vin, er det af afgørende betydning, at der efter presningen er bevaret et højt vinsyreindhold i slutproduktet. Et højt vinsyreindhold opnås for druers vedkommende ved helklase druepresning ved lavt pressetryk i hydropressen, med et tryk mellem 0,8-1,5 bar. Dette kan kun opnås ved lavtrykspresning i en presse, der er udstyret med en PRV ventil (pressure regulation valve).

 

Lancman hydropresse er den eneste hydropresse på markedet, der fra producentens side leveres med en indbygget PRV, som giver dig mulighed for at styre selve vandtrykket og dermed syren.

 

Og en note hertil:

I Champagneregionen er det kun den første del af presningen, der anvendes til mousserende vin, fremstillet ved det lave pressetryk 0,8-1,2 bar. Den resterende del anvendes til koncentrat eller eddike.

 

Der er to primære årsager til, at hydropresserene vinder frem hos både hobbyfolk og producenter.

 1. Arbejdsindsatsen er væsentligt mindre
 2. Udbyttet er væsentligt højere

 

Nordisk SelvForsyning forhandler primært hydropresse fra Lancman både til dig, der presser most og saft som hobby, og til kunder, der har brug for markedets bedste hydropresse til proffesionelt brug til cider og vin.

Nordisk SelvForsyning forhandler også Speidel hydropresse til hobbybrug.

 

Hvilke forskelle er der på en hydropresse fra Lancman og Speidel?

 

Godstykkelse:

 • Lancman: 0,4 cm.
 • Speidel: 0,2 cm.

 

Materiale:

 • Lancman: Komplet rustfrit stål
 • Speidel: Rustfri stål, plastikfæste ved benene

 

Toplukke:

 • Lancman: Komplet rustfrit stål, 0,4 cm tykkelse
 • Speidel: Rustfri, 0,1 cm tykkelse

 

Bundlukke, fæstning mellem bund og pressekurven:

 • Lancman: Komplet rustfrit stål, 0,4 cm tykkelse, lukke-fangarme, 2-3 stk. størrelsesafhængigt.
 • Speidel: Rustfri, 0,1 cm tykkelse, pressekurven står løst på hydropressens bund, uden fæste.

 

PRV ventil:

 • Lancman: PRV ventil indbygget
 • Speidel: Ingen PRV ventil

 

Bugsering:

 • Lancman: serien fra 35-80 l. har tre ben, hvoraf de to er monteret på hjulpar. Serien 80-250 liter er monteret på rustfri stålramme med 4 hjul
 • Speidel: 3 stationære ben

 

Håndtering af æble- og druepulp:

 • Lancman: serien fra 55 l. kan leveres med tiltbar ramme. Efter presning tippes hydropressen i vandret possition, så pulpen let kan udtages
 • Speidel: Ingen tip-funktion

 

 

Hydropressens effektivitet skal ses i sammenhæng med den kværn, du vælger at raspe råvaren med.

Jo finere pulp, jo højere udbytte kan presses af pulpen.

 

Hydropressen kan presse uanset, om den er fyldt helt op med æbler eller pærer, 3/4 op med friskplukkede ribs, eller du kun har en spandfuld pulp fra overmodne jordbær, du ønsker at udvinde saft af.

Hydropressen fungerer altså uafhængigt af, hvor meget du har påfyldt i kurven om membranen.

 

Hydropressen kan ikke presse råvarer, der indeholder sten. Kirsebær, blommer, moreller og mirabeller skal altså udstenes, før pulpen påfyldes. Stenene ødelægger membranen.

 

Hydropressen fungerer ved tilkobling til hane.

Den indvendige membran er fæstnet på en gennemgående tværspindel, som fyldes op med vand, når der tændes, hvilket presser most eller saft fra den findelte frugt / bærpulp inde i kurven.

 

På illustrationen nedenfor kan du se, hvordan membranen ser ud, når den er tømt for vand. Det prikkede område viser hydropressens kurv, hvori den kværnede pulp ilægges.

Når der tændes for vandet udvidder hydroressens membran sig til det maksimale, hvilket driver den mod kurvens ydre cylinder; processen tvinger saften af den råvare, kurven er fyldt op med.

 

 

 

Vandet forbliver i lukket system, og kommer således ikke i kontakt med de findelte frugter, bær eller grøntsager, du ønsker at udvinde saft og / eller most fra.

 

Presserne i vores sortiment har manometer i skalaen 1-4 bar.

 

 

For hydropressere, der er svingbare for tømning af pulp, lettes hele arbejdsprocessen ganske betragteligt.

Fælles for dem er, at de leveres færdigsamlede som en palleforsendelse.

For hydropressere på tre-ben leveres presserne næsten samlede, alt du skal er at fæstne pressens ben til pressen, når du modtager kassen.

 

Presserne leveres med gratis medfølgende pressepose og stænkdug.

Presseposen forer du kurvens cylinder med indvendigt i pressen, før pulpen ilægges.

Presseposen bøjes ind over pulpen i toppen, før låget fastgøres. Pressedugen skal altså under presseprocessen være inde i pressen, og ikke stikke ud i toppen, det ødelægger presseposen.

 

Stænkdugen trækker du over pressens udvendige kurv, lige før der tændes for vandet og presningen skal starte, posen hindrer stænk fra pressen under selve presningen.

 

Med en hydropresse er du sikret helt op til 75 % udbytte. Dette skal sammenlignes med et estimeret udbytte i området 50-60 % på de klassiske kurvepressere, du også finder i vores sortiment.

 

 

Har du spørgsmål til processen, produktet eller andet, er du meget velkommen til at kontakte os for yderligere information.

 

Mail os på info@nordiskselvforsyning.dk

eller

Ring til os på +45 20 86 53 39