• Dansk
  • Norsk
  • Nordisk SelvForsyning

Vælg den frugtkværn, der passer til dit behov.

 
For at lave most, skal æblerne først vaskes og rives til en fin masse inden presning.
Jo finere æblerne rives til pulp, jo mere most er det muligt at udvinde under den efterfølgende presning.
Når æblerne er revet, kan du med fordel lade pulpen hvile en time eller to, inden de presses; processen giver et højere mostudbytte.
 
Hvordan vælger I den rigtige æblekværn?

Nordisk SelvForsyning tilbyder både:
 
  • Manuel frugtkværn 
  • Elektriske frugtkværne
 
Den manuelle kværn er velegnet til rivning af både æbler og bær og skal ikke undervurderes.
 
 
Kværnen har stærke og skarpe knive, der knuser æbler hurtigt og effektivt.
 
For at få en fornemmelse af udbyttet på den manuelle frugtkværn, kan som tommelfingerregel siges, at to personer kan kværne op til 150 kg æbler på en time. Arbejdsprocessen foregår lettest hvis den ene betjener kværnen ved at dreje på svinghjulet, og den anden hælder frugt i den rustfri tragt.
 
Den manuelle frugtkværn kværner æbler og andre råvarer til en fin masse før presning, og pulpen ser sådan her ud efter kværning:
 
 
Når pulpen er presset i en manuel kurvepresse, ser den efterfølgende sådan ud:
 
 
 
 
Elektriske frugtkværne har en højere produktivitet fra 600 til 1200 kg i timen. Vi fører også frugtkværne med endnu højere kapacitet til jer, der laver most til salg, eller skal bruge en kværn til større produktion.
 
En elektrisk frugtkværn / æblekværn kværner æbler og andre råvarer til en mere fin masse, og der kan derfor opnås større udbytte under presningen.
Pulpen ser sådan her ud efter den er kværnet:
 

 

Når pulpen er presset i en vandtrykspresse / hydropresse, ser den tørre pulpmasse efterfølgende sådan ud:

 
 
Elektriske frugtkværne drives af en almindelig 220V strømforsyning, og behøver ikke nogen speciel industriel strømforsyning.
 
Hvor stort er mostudbyttet?
Udbytte afhænger af mange forskellige omstændigheder, såsom æblernes sort og modenhed.
Derudover har valget af frugtkværn også stor betydning for, hvor fint råvaren er findelt før presning. Mere overordnet kan siges, at modenhed og høsttidspunkt er væsentlige faktorer for udbyttet. Endvidere ved vi, at de første sommersorter med kort holdbarhed giver mindre saft fra sig, end efterårs- og vintersorter.
 
Frugtkværne fra Nordisk SelvForsyning er nøje valgt efter deres evne til at forarbejde råvaren nænsomt, samtidig med frugten findeles optimalt, for højest mulige mostudbytte.
 
Mostresultatet varierer fra omkring 50 % til 75 %.
 
Du er meget velkommen til at kontakte os, for at få hjælp til at vælge den rette kværn, der passer til dit behov.
 

Måske har du også behov for at vide mere om, hvilke kværne, der kapacitetsmæssigt passer til den presse, du ønsker eller har.

For yderligere vejedning i, hvilke kværne og pressere, der fungerer godt sammen, kan en oversigt ses under produktkategorien:

 

  • Mosteri  komplet som du finder, ved at tilgå linket her.
 
Du kan se en oversigt over de kværne vi tilbyder her.