Icecider, Eiswein, cidre de glace, apple icewine; ja- selve æblets sjæl.

- Kryroextraktion
- Æbler, der er sentmodne
- Bor på lokation, hvor frosten sætter (hårdt) ind samtidig
De dybfrosne æbler presses herefter i en hydraulisk presse, som kan presse ved et højt tryk.
Den frosne æblepulp, hvori den vandlige del af mosten findes, kaseres, og den fede sirup danner grundlag for den videre gæring.
Idet ovenstående parametre er svære vilkår for iceciderbryg under danske himmelstrøg, anvendes i stedet produktionsmetoden
- Kryrokoncentration
Det er forskellige metoder til hvordan æbler og most opstartes til kryrokoncentration, og disse tager sit afsæt i det klima, icecideren skal produceres i.
Opbevaring af æbler til kryrokoncentration:
Når æblerne er høstet, opbevares de i kølerum, for at bevare æblets kvaliteter fra høsttidspunktet.
Når vejrudsigten over vintermånederne viser, at en frostperiode er på vej, presses æblerne.
Herefter kan mosten sættes til indfrysning i plastfade, tanke eller pallebure - ganske gratis - udenfor.
Opbevaring af æblemost til kryrokoncentration:
Når æblerne er høstet, presses de. Mosten opbevares på frost for indfrysning til Kong Vinter gør sit indtog, hvorefter mosten kan opbevares udenfor - igen gratis - udenfor.
Når vejret skifter til tø. kan den fede æblesirup sorteres fra. Frosten binder al vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af tanken, som tyk, rå æblesirup. Denne æblesirup danner udgangspunkt for fermenteringen.
Herefter undergår æblesiruppen en langsom gæring, hvor kompleksiteten af alle smagsnuancerne udvikles.
Om der skal tilsættes gær eller fermenteres uden brug af gær, er der forskellige forsøg med.
Mostens gæring skal overvåges og styres nøje ved at benytte forskellige metoder.
Har du lyst til at springe ud i at lære at lave icecider selv, så hold øje med siden her.
Hvordan du brygger icecider trin-for-trin og grej til formålet er på vej i samlet pakke her.
Gærkultur og hjælpestoffer til din egen icecider/eiswein finder du her i vores sortiment
